Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar
Fixa Projektet arkiv
Bygg ett walk-in skafferi
Bygg ett walk-in skafferi
I stället för ett blygsamt skafferiskåp intill kyl-/fryskombinationen väljer många idag att planera in ett riktigt skafferi, som man kan gå in i, när man renoverar sitt befintliga kök eller bygger nytt. Fördelarna är många, och en ordentlig skafferidörr är avgörande för funktionen.
Snickarens bästa vän
Snickarens bästa vän
Företaget Essve, som står bakom ett stort sortiment av infästningar och verktyg, bestämde sig för att genom en marknadsundersökning ta reda på hur svenska snickare upplever sin arbetsvardag. Undersökningen visade att det finns gott om framför allt logistiska utmaningar där ute – och som ett svar på dessa lanserar Essve nu Essbox Plus System.
Enkla energibesparingar
Enkla energibesparingar
Med tanke på de höga och osäkra priserna på el och energi är alla möjligheter till besparingar välkomna. En av de faktorer som har störst påverkan på räkningarna i vår kalla nord är hur välisolerade hus vi har – och här spelar fönstren en viktig roll. Normalt sett står fönster och dörrar för ungefär en tredjedel av värmeförlusterna i en äldre villa.
En förverkligad dröm
En förverkligad dröm
Medan somliga kanske mest ser badrummet som en yta som ska fylla sin funktion ser andra möjligheten att skapa sig en lyxig oas med wow-känsla. Vår leverantör Svedbergs besökte en nybyggd villa i Vetlanda för att ta en titt.
Bra ljus när du jobbar
Bra ljus när du jobbar
Oavsett om du håller på med ett mindre detaljarbete eller ett större renoveringsprojekt bör du se till att ha god belysning medan du arbetar. Med bra ljus orkar du jobba längre samtidigt som du minskar risken för misstag och olyckor. Vilken sorts arbetsbelysning ska du då satsa på?
Måla om listerna
Måla om listerna
Listerna är hemmets konturer. De ramar in interiören och gör mer än man kan tro för helhetsintrycket. Att listerna är så viktiga visuellt betyder lyckligtvis inte bara att slitna lister drar ner känslan i ett rum – utan också att fräscha, nymålade lister får allt att lyfta.
Trösklar som smälter in
Trösklar som smälter in
En dörr är så mycket mer än bara en dörr. En dörr kan ge välgörande ljus och luft när den öppnas, men också välkommen avskildhet och tystnad när den stängs. En dörr är faktiskt också rent bokstavligen mer än bara en dörr.
Tejpen som tätar taket
Tejpen som tätar taket
När det kommer till att skydda och underhålla taken på våra hus är det bättre att vara överdrivet noggrann än tvärtom. Från välkända Tecca kommer en ny, smart lösning i form av en töjbar byggtätningstejp och kompletterande hörntätningsark i samma kvalitet.
Nya fönster- en lönsam investering
Nya fönster- en lönsam investering
Ett fönsterbyte är inte enbart en investering i husets utseende. Med moderna fönster kan du även spara en hel del energi. Ett byte till nya, energieffektiva fönster innebär minskade värmeförluster och lägre energiåtgång – och det är bra för både plånboken och klimatet.
Dags för fönsterbyte? Ta hjälp av en fönsterväljare!
Dags för fönsterbyte? Ta hjälp av en fönsterväljare!
Genom att installera nya fönster kan du inte bara höja estetiken på din bostad eller stuga, utan även märkbart sänka dina kostnader för uppvärmning. Med tillverkarnas tekniska innovationer och ett utbud av intelligenta alternativ är möjligheterna att skräddarsy dina fönster större än någonsin.